Restauracja Mirage

Położona w centrum hotelu, tętniąca życiem Restauracja Mirage fascynuje bogactwem produktów, oprawą posiłków i sprawną obsługą. To tutaj podawane są pyszne śniadania, lunche i kolacje. Pożywne, wartościowe jedzenie serwowane jest w formie obfitych bufetów. Znakomici kucharze komponują dania przy stacjach live-cooking, w obecności Gości, uwzględniając indywidualne preferencje. Oferta à la carte z propozycją wybornych dań kuchni międzynarodowej przyciąga zarówno Gości hotelu, jak i mieszkańców Warszawy. Zespół stale szkoli się i poszukuje inspiracji do wzbogacania oferty. Wykorzystujemy wysokiej jakości produkty, także ekologiczne, wspieramy produkcję regionalną, poszerzając w kuchni gamę produktów „domowych”. Sami wędzimy mięsa i ryby, wypiekamy chleb i ciasta. Dodatkiem do śniadań są: oryginalne Sery Korycińskie i zagrodowe, miód ekologiczny, domowe dżemy i konfitury w niesamowitych połączeniach – śliwka z cynamonem i imbirem, jabłko z ananasem i chilli, wiśnia z borówką brusznicką i limonką. Wielkim powodzeniem cieszą się wypiekane na miejscu amerykańskie gofry, włoskie ravioli, sushi maki, meksykańskie tortille i wiele innych propozycji Szefa podawanych bezpośrednio ze stacji live-cooking.

Przekąski
Tatar z tuńczyka w stylu orientalnym, marynowany ogórek, por, chili, majonez wasabi | 35 PLN
Carpaccio z warmijskiej polędwicy wołowej, dzikie sałaty, smażone borowiki, pomidorki koktajlowe, sos musztardowo miodowy, płatki sera dojrzewającego | 45 PLN
Tatar wołowy, siekana cebulka, ogórek konserwowy, marynowane grzyby, sardynka w oleju |37 PLN
Smażony dojrzewający kozi ser, grillowane warzywa, owoce granatu, kiełki słonecznika, pasta z wędzonego bakłażana | 34 PLN
Krewetki królewskie smażone na maśle z czerwonym pieprzem i Brandy, dzikie sałaty, pieczywo czosnkowe | 55 PLN
Ośmiornica marynowana w czosnku i pietruszce, salsa z pieczonych pomidorów, dressing cytrynowo-miodowy | 55 PLN
Zupy
Orientalny bulion z pierożkami wonton z kurczakiem, kapusta bok choy, grzyby mun, dymka, chili | 24 PLN
Krem z pasternaka i słonecznika bulwiastego, olej rzepakowy tłoczony na zimno, eko kiełki rzodkiewki | 20 PLN
Tajska zupa z mlekiem kokosowym, curry, łosoś i krewetki | 28 PLN
Chłodnik litewski z jajkiem | 18 PLN
Sałaty
Sałatka Cezar z chrupiących liści sałaty rzymskiej, z grillowanym kurczakiem lub krewetkami królewskimi, chipsy z boczku, czosnkowe grzanki, płatki sera Parmezan | 37 PLN / 53 PLN
Sałatka w stylu greckim z serem feta pomidory, ogórek, oliwki rustichella | 33 PLN
Sałata rukola z marynowanym serem mozzarella, pomidor, pesto bazyliow, salsa z czarnych oliwek | 33 PLN
Tajska sałatka z wołowiną, chrupiąca sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebulka, kolendra, dymka, orzechy ziemne | 37 PLN
Mięsa i ryby
Grillowany łosoś, risotto szafranowe, palona kapusta bok choy, smażone krewetki w chili | 56 PLN
Dorsz w ziołowej panierce, młode ziemniaki, seler naciowy, sos remoulade | 47 PLN
Pierś z kurczaka kukurydzianego, ragout z bobu i kurek, konfitura z pomidorów, krem ziemniaczany | 39 PLN
Polędwiczki wieprzowe po zakopiańsku, oscypek, ziemniaki, wędzony boczek, kiszony ogórek, borówka brusznica | 51 PLN
Policzki wołowe w sosie z trawy żubrowej, grillowane warzywa, boczniaki, puree ziemniaczane ze szczypiorkiem | 49 PLN
Biodrówka jagnięca, kasza pęczak z trawą żubrową, borowiki w maśle, dip z sera bryndza | 61 PLN
Makarony i pierogi
Spaghetti Pescatore, świeży makaron, krewetki tygrysie, małże nowozelandzkie, kalmary, bazylia, chili | 45 PLN
Czarne tagliolini, z pieczoną kaczką, kapustą bok choy, kolendrą i kiełkami |38 PLN
Pappardelle z kurczakiem, serem pleśniowym i liśćmi młodego szpinaku | 34 PLN
Sephia Risotto, wędzony halibut, duszony bób z chorizo, pieczone pomidory wiśniowe | 42 PLN
Pierogi z kurkami, z sosem grzybowym | 31 PLN
Pierogi z mięsem, z okrasą z cebulki i boczku wędzonego | 27 PLN
Dania z grilla - Live Cooking
Stek z tuńczyka obtoczony w pieprzu – 200 g, zielone warzywa w sosie ostrygowym, ryż jaśminowy z dodatkiem dzikiego, sałatka z orientalnych ziół | 63 PLN
Polędwica wołowa 200 g lub 270 g | 71 PLN / 89 PLN
Antrykot wołowy 250 g | 62 PLN
Udziec wołowy „Orzech” 200 g | 56 PLN
Podawany z dodatkiem oraz sosem do wyboru: sałaty z warzywami i dresingiem / sezonowe warzywa z grilla | Sos demi glace z wędzonym czosnkiem / kremowy sos z zielonego pieprzu / sos berneński
Dania wegetariańskie i wegańskie
Pikantna pasta z ciecierzycy, domowe pieczywo |18 PLN
Sałatka z grillowanych warzyw z kaszą quinoa, pasta z wędzonego bakłażana, dzikie sałaty, dressing cytrynowo-miodowy | 27 PLN
Pęczak duszony z warzywami korzennymi, kiełki słonecznika, pestki dyni | 25 PLN
Tagliatelle orkiszowe, suszone pomidory, mleko kokosowe, marynowany imbir | 37 PLN
Desery
Mus z marakuji i yuzu ze świeżymi owocami, ziemią jogurtową, zamknięte w czekoladowym ziarnie kakaowca | 28 PLN
Tiramisu w kuli czekoladowej z sosem szampańskim | 25 PLN
Wędzone brownie z lodami Alunga i musem czekoladowym | 24 PLN
Szarlotka z trawa żubrową i pigwą z musem z marakui z czarnym bzem i sosem porzeczkowym | 25 PLN
Deska serów wyśmienite sery pleśniowe, żółte, wędzone, podane z owocami i krakersami dla dwóch osób | 33 PLN