Elżbieta Nitsze, Dyrektor Generalny Airport Hotel Okęcie, odebrała charakterystyczne trofeum w formie ogniwa podczas gali, która odbyła się 23 marca 2018 r. w przestrzeni Trybuny Honorowej Toru Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie. Nagroda jest tym cenniejsza, że jej przyznanie zostało poprzedzone badaniem rzeczywistych zasobów umożliwiających doskonałe zaspokojenie potrzeb klientów biznesowych oraz sposób i jakość prowadzenia relacji z wymagającymi kontrahentami. Airport Hotel Okęcie pokonał w ścisłym finale obiekty należące do renomowanych marek sieciowych: Hotel Marriott Warszawa oraz Radisson Blu Resort Świnoujście.
Dodatkowy prestiż Finału MP Power Awards® wynika z szerokiego spektrum rynku MICE, jaki obejmuje organizator – Meeting Planner Sp. z o.o. Postępowanie konkursowe jest kompleksowe, pogłębione i dotyka wszystkich istotnych aspektów profesjonalnego rynku spotkań. Dzięki takiemu podejściu tworzy się platforma wiarygodnych firm i osobowości branży eventowej w Polsce. Konkurs prowadzony jest w kategoriach: MP Power Projekt, MP Power Venue, MP Power 12. MP Power Produkt oraz konkurs towarzyszący – Kreatywny Roku Branży Eventowej. Celem MP Power Awards® jest wyróżnienie najlepszych eventów i projektów związanych z event marketingiem, wskazanie miejsc ze szczególnym potencjałem eventowym oraz wyróżnienie osobistości i ekspertów branży. Wyłonienie najlepszych obiektów i realizacji umacnia profesjonalizm oraz buduje świadomość rozwoju sektora MICE, wpływa na podnoszenie jakości projektów, standardów współpracy oraz kumulację dobrych praktyk.
Airport Hotel Okęcie usytuowany w bezpośrednim sąsiedztwie Lotniska Chopina oraz przy zbiegu sieci szybkich dróg krajowych jest wygodnym punktem spotkań i wypoczynku dla gości krajowych i zagranicznych. Łącząc najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne z domowym ciepłem, doskonałą kuchnią i uważną obsługą, jest esencją współczesnego hotelarstwa i miejscem idealnym dla biznesu. Multifunkcjonalną przestrzeń obiektu tworzą: 17 sal konferencyjnych, 263 przestronne pokoje, autorskie restauracje, klimatyczna czekoladziarnia, bary, strefa relaksu wellness & fitness, garaż podziemny i parking. Goście cenią znakomitą kuchnię, komfort wypoczynku we wnętrzach inspirowanych historią lotnictwa, przestrzeń do pracy, prowadzenia eventów, gal, konferencji, warsztatów i niekonwencjonalnych pokazów. Hotel pulsuje energią, a jednocześnie zachowuje kameralność, zapewnia gościom i klientom indywidualne podejście i uważność personelu. Sukcesy zagrzewają zespół do pracy – stale prowadzone są modernizacje samego obiektu, jak i oferty w oparciu o opinie i identyfikowane potrzeby gości. Hotelowa gastronomia, wraz z cukiernią (Restauracja Polska, Czekolada Café) reprezentują światowy poziom profesjonalizmu, smaku i artyzmu. Nowe trendy w żywieniu, stylizowaniu i serwowaniu są błyskawicznie adaptowane i autorsko rozwijane, a wręcz kształtowane przez wyjątkowy team. Każdy projekt realizowany jest w kształcie spójnym z wizją i preferencjami klienta. Warto zwrócić uwagę na umiejętność operowania szeroką paletą rozwiązań – od bogactwa i obfitości po szlachetny minimalizm. Czy realizacja podąża w stronę przepychu, czy też czystej formy i eliminowania nadmiaru, zawsze charakteryzuje się elegancją i dobrym stylem. Choć Airport Hotel Okęcie słynie wśród klientów z jakości jedzenia i jakości obsługi, jako jeden z najlepszych na rynku, praca nie ustaje. Kreacja określana jako wybitna i wyjątkowa przekłada się na atrakcyjne zmiany w ofercie restauracyjnej, bankietowej i cukierniczej. Każda kolejna wizyta w hotelu gwarantuje nowe doznania. W układzie sezonowym wymianie podlegają nie tylko dania, a cała karta. Najnowszym osiągnięciem i odpowiedzią zespołu na potrzeby gości jest kompletne menu wegetariańskie, a nawet wegańskie. Airport Hotel Okęcie to szczególne miejsce, nieustannie doskonalone przez zespół twórczych, zmotywowanych profesjonalistów skupionych na wypełnianiu misji lidera gościnności.