Kuchnia Mistrzów ZMYSŁOWY WYMIAR POTRAW

Harmonijnie łączymy wszystko, co może mieć znaczenie dla przyjemnego pobytu i realizacji wysublimowanych projektów. Do przygotowywanych przez nas potraw przywiązujemy wielką wagę, dlatego nasza kuchnia jest dziełem stale doskonalonym przez Szefów, a dania, które trafiają na stół, można chłonąć wszystkimi zmysłami. Korzystamy z najlepszych, sprawdzonych produktów i na każdy sezon przygotowujemy nowe propozycje na bazie tego, co najlepszego ma aktualnie do zaoferowania natura. Adaptujemy te zasady zarówno w kuchni wytrawnej, jak i naszej zjawiskowej cukierni.

 

Nowatorska kuchnia

Live
cooking

Nowoczesne
cukiernictwo

Tradycyjna kuchnia polska

Produkty
EKO

Przyjazna dla wegan

Dewizą kuchni Airport Hotel Okęcie jest własna produkcja i świeżo przygotowane dania. Najważniejsza jest jakość produktów i zmysłowy wymiar potraw. 

Jarek Podstolski Autor filozofii kuchni hotelu
Szef kuchni w latach 2002-2019

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN
MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

PRESTIŻOWE WYRÓŻNIENIA

Największą nagrodą jest dla nas zadowolenie Gości oraz pochwały i komplementy, które nam przekazują. Jednocześnie doceniamy wyróżnienia i tytuły określające pozycję Airport Hotel Okęcie w środowisku biznesowym. Jesteśmy laureatem wielu nagród.

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

Wykreowana na przełomie tysiąclecia, następnie rozwijana przez znanego z wysokich wymagań szefa Jarosława Podstolskiego, kuchnia Airport Hotel Okęcie budzi zachwyt i uznanie w oczach Gości oraz osobistości świata kulinarnego. Przez ostatnie dekady zgromadziła wielu utalentowanych kucharzy młodego pokolenia, którzy rozwijając się najpierw pod okiem Mistrza, a następnie przejmując do realizacji jego dzieło, kontynuują jego filozofię powrotu do tradycji, świeżości w kuchni i zmysłowego wymiaru potraw. Pod okiem Szefa Kuchni Sebastiana Kornackiego, kultywują oni najlepszą jego tradycję, wplatając do menu wyraziste kulinarne wątki świata.

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN
MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

Dewizą kuchni Airport Hotel Okęcie jest własna produkcja i świeżo przygotowane dania. Najważniejsza jest jakość produktów i zmysłowy wymiar potraw. 

Jarek Podstolski Autor filozofii kuchni hotelu
Szef kuchni w latach 2002-2019

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

Wykreowana na przełomie tysiąclecia, następnie rozwijana przez znanego z wysokich wymagań szefa Jarosława Podstolskiego, kuchnia Airport Hotel Okęcie budzi zachwyt i uznanie w oczach Gości oraz osobistości świata kulinarnego. Przez ostatnie dekady zgromadziła wielu utalentowanych kucharzy młodego pokolenia, którzy rozwijając się najpierw pod okiem Mistrza, a następnie przejmując do realizacji jego dzieło, kontynuują jego filozofię powrotu do tradycji, świeżości w kuchni i zmysłowego wymiaru potraw. Pod okiem Szefa Kuchni Sebastiana Kornackiego, kultywują oni najlepszą jego tradycję, wplatając do menu wyraziste kulinarne wątki świata.

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN
MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

PRESTIŻOWE WYRÓŻNIENIA

Największą nagrodą jest dla nas zadowolenie Gości oraz pochwały i komplementy, które nam przekazują. Jednocześnie doceniamy wyróżnienia i tytuły określające pozycję Airport Hotel Okęcie w środowisku biznesowym. Jesteśmy laureatem wielu nagród.

MOC TRADYCJI I ŚWIEŻOŚĆ ZMIAN

Nasi mistrzowie

Marcin Suchenek

Marcin Suchenek

Szef Kreatywny

Marcin Suchenek

Szef Kreatywny

Promuje kuchnię prowadzoną w zgodzie z naturą i tradycją. Rozwinął ofertę hotelu o polskie produkty regionalne i ekologiczne, a także mięsa i ryby wędzone w hotelowej wędzarni. Wielokrotnie promował polską kuchnię oraz produkty ekologiczne na świecie.
Sebastian Kornacki

Sebastian Kornacki

Szef Kuchni

Sebastian Kornacki

Szef Kuchni

Chętnie dzieli się doświadczeniem, prowadząc warsztaty, seminaria i degustacje z żywności certyfikowanej i ekologicznej. Wielokrotnie reprezentował polską kuchnię na świecie. Pasjonat kuchni azjatyckiej – szczególnie japońskiej i tajskiej.
Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk

Szef Cukierni | Pastry Chef

Michał Iwaniuk

Szef Cukierni | Pastry Chef

Laureat polskich eliminacji do World Chocolate Masters Paris 2018. Zwycięzca Best Pastry Chef - ambitny, pracowity i niezwykle uzdolniony. Przełamując standardy, w krótkim czasie znalazł się w czołówce europejskiej za jakość, nieoczywiste rozwiązania, smak i styl.
Marcin Suchenek

Marcin Suchenek

Szef Kreatywny

Marcin Suchenek

Szef Kreatywny

Promuje kuchnię prowadzoną w zgodzie z naturą i tradycją. Rozwinął ofertę hotelu o polskie produkty regionalne i ekologiczne, a także mięsa i ryby wędzone w hotelowej wędzarni. Wielokrotnie promował polską kuchnię oraz produkty ekologiczne na świecie.
Sebastian Kornacki

Sebastian Kornacki

Szef Kuchni

Sebastian Kornacki

Szef Kuchni

Chętnie dzieli się doświadczeniem, prowadząc warsztaty, seminaria i degustacje z żywności certyfikowanej i ekologicznej. Wielokrotnie reprezentował polską kuchnię na świecie. Pasjonat kuchni azjatyckiej – szczególnie japońskiej i tajskiej.
Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk

Szef Cukierni | Pastry Chef

Michał Iwaniuk

Szef Cukierni | Pastry Chef

Laureat polskich eliminacji do World Chocolate Masters Paris 2018. Zwycięzca Best Pastry Chef - ambitny, pracowity i niezwykle uzdolniony. Przełamując standardy, w krótkim czasie znalazł się w czołówce europejskiej za jakość, nieoczywiste rozwiązania, smak i styl.
Pokaż na mapie
Newsletter
Bądź zawsze na bieżąco z najnowszymi promocjami i wydarzeniami!
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij